Θέμα: Συγχαρητήρια επιστολή-Δελτίο Τύπου για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η επιμορφωτική τηλε-συνάντηση του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Αειφορίας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας «Αγροκτήματα-Περιαστικά Δάση-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία», την Πέμπτη 3 Ιουνίου, από τις 8.30-13.30.

Η τελική επιμορφωτική δράση του Δικτύου για το 1ο έτος λειτουργίας του συνδυάστηκε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021 κι είχε τον τίτλο Βιώσιμα Οικοσυστήματα και Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Αειφορίας «Αγροκτήματα-Περιαστικά Δάση-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

Στο πλούσιο πρόγραμμα της δράσης παιδαγωγικές ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δικτύου, που εργάστηκαν όλη τη χρονιά, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους για τη βιωσιμότητα οικοσυστημάτων, σχολικών κήπων, αγροκτημάτων, περιαστικών δασών, τη χλωρίδα και την πανίδα, την προστασία τους και την αειφόρο αξιοποίησή τους, με όρους κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για την ευημερία του ανθρώπου και όλου του πλανήτη. Παράλληλα, σχολικές μονάδες του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., οι οποίες προσκλήθηκαν, παρακολούθησαν τις εργασίες της εκδήλωσης και συμμετείχαν ενεργά με ευρηματικά συνθήματα για την Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συμμετείχαν, απευθύνοντας χαιρετισμό και σημαντικά μηνύματα για την Αειφορία και το Περιβάλλον προς την εκπαιδευτική κοινότητα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτριος Πυρινός, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Φλώρα Σορώτου, οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Ελένη Δημητριάδου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Μυράντα Παππά, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Μαργαρίτα Αμανατίδου.

Τις εργασίες προλόγισαν και σχολίασαν οι Σ.Ε.Ε. του Δικτύου, Αθανάσιος Χαρίσης, Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Αντωνία Χαρίση, Κωνσταντίνα Χρυσανθοπούλου, Νικόλαος Αμανατίδης, Σωτηρία Σαμαρά και Χριστόδουλος Φανιόπουλος, συγχαίροντας τις παιδαγωγικές ομάδες του Δικτύου για το εξαιρετικό έργο που υλοποίησαν, με έμπνευση από την Αειφορία και δημιουργικότητα, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Το εκπαιδευτικό υλικό θα τεθεί άμεσα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.