«Πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής στην αθλητική εκδήλωση «Συν-αγωνιζόμαστε, συν-αισθανόμαστε, παίζουμε όλοι μαζί»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το 2ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Συντονιστή Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και τη Συντονίστρια Ε.Ε. Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, συνδιοργανώνουν αθλητική εκδήλωση με θέμα:

«Συν-αγωνιζόμαστε, συν-αισθανόμαστε, παίζουμε όλοι μαζί»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης (Palais Des Sports) και ώρες 9.00΄-13.30. Στόχος, η γνωριμία των μαθητών/τριών με παραολυμπιακά αθλήματα, η ευαισθητοποίηση και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησής στους και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, η συμμετοχή τους σε αυτά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αγώνας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, αγώνας επίδειξης/γνωριμίας Floorball και αγώνας επίδειξης/γνωριμίας Γκολμπολ.

Θα συμμετάσχουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης και περιορισμένος αριθμός μαθητών/τριών από κάθε σχολείο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ολιγόλεπτα παιχνίδια Γκόλμπολ, Βόλεϊ καθήμενων αθλητών και Φλόρμπολ. Αναλυτικό πρόγραμμα και οδηγίες θα λάβουν τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου καθώς και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου που έχουν έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με δύο τμήματα μαθητών/τριών. Διευκρινίζεται ότι θα εφαρμοστούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη τη χρονική περίοδο, από το ΥΠΑΙΘ και τη ΓΓΑ, για τη συμμετοχή μαθητών σε αθλητική εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας στο χώρο των κερκίδων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/SrAJRyEkopceSZ8Y6   μέχρι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022.

Παρατίθενται στη συνέχεια σύνδεσμοι (ctrl+κλικ) όπου υπάρχουν αναρτημένοι οι κανονισμοί των παραολυμπιακών αθλημάτων ώστε εάν επιθυμείτε να αξιοποιηθούν για το σύνολο των μαθητών σας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης/ενσυναίσθησης, των ιδιαίτερων αναγκών καθώς και του μεγαλείου της ψυχής των αθλητών με αναπηρία.

Κανονισμοί

Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο  

Μπότσια  

Γκόλμπολ  

Πετοσφαίριση καθιστών αθλητών

                                            

Εκ μέρους των διοργανωτών

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11

Δρ. Όλγα Βασιλειάδου